2020. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Van, akinek a törött cserép tényleg szerencsét hoz

A brit kerámiaipar fellegvárától alig egyórányira székelő liverpooli dizájnercsapat 100 százalékban hulladékból – üveg-, kő- és kerámiatörmelékből – készülő edénykollekcióval rukkolt elő.

A Granby Workshop tervezői beleásták magukat a kerámiakészítés és a hulladékkezelés rejtelmeibe, hogy új megoldást találjanak annak a több millió tonna kerámiahulladéknak a hasznosítására, amelynek nagyobbik része Nagy-Britannia lerakóiban végzi.

Az eredmény egy élelmiszerbiztos, mikróban és mosogatógépben is használható edénykészlet, amely kizárólag hulladék agyag, újrahasznosított üveg, kőtörmelék és kerámiacserepek felhasználásával készül.

Forrás: Best Crowdfunding Campaigns/youtube.com

A kifejezetten esztétikus tányérokból, tálakból és bögrékből álló készlet a vállalkozás Kickstarter-oldalán megrendelhető.

Neked ajánljuk
Instant megoldás – így a zacskós leves is lehet környezetbarát Egy frappáns megoldás, hogy a tartós tényleg többször használatos is legyen Fenntartható divatmárkák számára képez szakembereket a Budapesti Metropolitan Egyetem Útmutató a környezettudatos gardróbhoz A tengerszint-emelkedés miatt megemelnek egy szigetországot
Tovább a forrásra: inhabitat.org
Vissza
Hírfolyam