2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A szőrme szerelmesei is kaptak egy esélyt a fenntarthatóságra

A héten mutatta be Stella McCartney – a fenntartható divatipar egyik úttörője – a világ első bioműszőrméjét.

A fenntartható luxusruházat úttörője együttműködik a DuPont Biomaterials és az Ecopel vállalattal, hogy a szőrméknek megfelelő, fenntartható alternatívát állítsanak elő. A világ első bioműszőrméje a 2020-as nyári kollekció részét képezi – írja a Sustainable Brands alapján az Origo.

„Hihetetlenül izgatott vagyok az új bioszőrme miatt, ez egy újabb nagy lépés a fenntartható és állatbarát divat jövője felé”

– mondta Stella McCartney.

Az új műszőrme újrahasznosított poliészterből, valamint növényi rostokból készül,
és az állati eredetű szőrmékhez megszólalásig hasonló a tapintása és külseje. Ráadásul a hosszú élettartamú anyagot újra lehet hasznosítani.

Fotó: ECOPEL Faux Fur Artisan/youtube.com

A Sorona nevű alapanyag 37 százalékban tartalmaz növényi eredetű rostokat és akár 63 százalékkal kevesebb üvegházhatást okozó gáz termelődik előállításakor, mint a hagyományos szintetikus anyagoknál. 

„Büszkék vagyunk arra, hogy állatbarát alternatívákat kínálunk”

– nyilatkozta Christopher Sarfati, az Ecopel vezérigazgatója. Az új bioműszőrmét a jövő nyári kollekción mutatja be Natalia Vodianova modell.

Fotó: Stella McCartney/facebook.com
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam