2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogy ne tűzveszély, hanem szépség forrása legyen a tűlevél

Gaurav MK Wali indiai dizájnert nem csak a fenntarthatóság és a környezet szempontjai vezették, mikor szívmelengető színű tárgyaihoz alapanyagot választott – a lakóhelyét folyamatosan fenyegető természeti katasztrófa elhárítására keresett megoldásokat.

India északi területeit kiterjedt fenyőerdők borítják. Himachal and Uttarakhand állam földjeit vastagon lepi a kiszáradt tűlevél, ami számos környezeti probléma forrása és a gyakori erdőtüzek táptalaja.

Gaurav MK Wali új oldalról közelítette meg a problémát, amikor a fenyőtüskékre nem potenciális veszélyforrásként, hanem környezetbarát alapanyagként tekintett:

a levelek felaprításával, természetes kötőanyagok és gyanták felhasználásával tartós és esztétikus tárgyakat készített, amelyek komposztálhatók, ráadásul víz- és tűzállóak.

Fotó: Gaurav MK Wali/behance.net

A Cheer Project keretében zajló gyártás teljesen hulladék- és szennyezésmentes, ráadásul a mezőgazdasági régió munkaerőpiacának felvirágoztatására is esélyt teremthet. 

Fotó: Gaurav MK Wali/behance.net
Neked ajánljuk
A szőrme szerelmesei is kaptak egy esélyt a fenntarthatóságra A mosógép ideje lejárt? Akik biztosan nem unják a banánt Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam