2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit!

A tészta szerelmesei a környezetvédelemben is kedvenc ételüket hívják segítségül: olasz bárokban csőtésztát használnak a műanyag szívószál kiváltására.

Ez az ötlet szolgáltatta a kiindulópontot a Stroodles (straw mint szívószál és noodles, mint tészta) nevű cég termékeihez is, különleges szívószálaik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte – írja a  Bored Panda nyomán a 24.hu.

Maxim Gelmann, a cég alapítója szerint a Stroodles nem csupán egy tésztaszívószálat gyártó vállalat. Sokkal inkább egy mozgalom, amely segít a fenntartható gondolkodásmód kialakításában és elterjesztésében. Mint fogalmaz,

A tésztaszívószállal szeretnénk megszólítani a kevésbé környezettudatos embereket, és megmutatni nekik, mennyire könnyű fenntartható változtatásokat véghezvinni a saját életükben is.

A szívószálak a hideg italokban legalább egy órán át megőrzik eredeti állagukat. Minél hidegebb az ital, annál hosszabb ideig használhatók.

Egy adag hideg limonádé, kortyolgatáshoz pedig egy Stroodle  Fotó: Stroodles Pasta Straws/facebook.com
Neked ajánljuk
Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Szemrevaló lámpákkal az optikai hulladék ellen Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam