2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható topánok az aprócska ökológiai lábnyomért

Egy 2016-ra vonatkozó becslés alapján a divattal járó tetemes szén-dioxid-kibocsátás mintegy ötödéért a cipőgyártás felelős. Nem csoda, hogy a tudatos tervezők a fenntarthatóbb alapanyagok és eljárások felé fordulnak.

A Woohoo összegyűjtött 3+1 cipőmárkát, amelyek megalkotói nemcsak a kényelemre és a megjelenésre, de a jövőre is gondolnak:

NES Shoes

Szilágyi Andrea 2004-ben alapította márkáját, a NES-t (Not Elsewhere Specified, azaz máshol nem pontosított). A brand szebbnél szebb kézzel készített, limitált szériás cipőkollekciókkal rukkol elő, az egyes kreációk megalkotása során pedig növényi cserzésű vagy újrahasznosított bőrrel dolgoznak.

Fotó: nesshoes.com

Tender Toes

Grőbné Vadas Erika márkájának fő profilja kezdetben a babamokaszinok voltak, de 2018 óta már felnőtt topánokat is készítenek. Darabjaikat az ananászszüretek során keletkezett melléktermékből, az ananász leveleinek erős rostjaiból: Piñatex®-ből állítják elő. A végeredmény pedig egészen lenyűgöző:

Fotó: Tender toes – babamokaszin/facebook.com

Charlotte Woivré

Charlotte szemet gyönyörködtető luxuscipői kézzel készülnek. A lábbelik alapanyagaként az afrikai pálmafákról származó raffia szolgál, amely könnyen formálható, színezhető és rendkívül erős.

Fotó: charlottewoivre.com
Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Hogy a vízi növényvilág mire nem algalmas?! Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: woohoo.hu
Vissza
Hírfolyam