2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ami a szívén, az a bőrén

Aki Pápai Lilla darabjait választja, biztos lehet benne, hogy kedvenc ruhái a lehető legkisebb környezetkárosítás árán születtek meg, és ezzel kapcsolatos elkötelezettségét egyúttal a külvilág felé is közvetítheti. 

A WYHOYS (Wear Your Heart On Your Sleeve) nevű magyar divatmárka alapítója a társadalmi felelősségvállalás elkötelezettje, kollekcióiban súlyos környezeti-szociális problémákhoz nyúl vissza, legyen szó az olajszennyezettségről vagy a felelős állattartásról.

Pápai az anyagokat is maga tervezi kollekcióihoz, és azok előéletére is odafigyel: fontos számára, hogy az összes anyag, amivel dolgozik, igazoltan organikus legyen.

A kötést és a nemezelést részesíti előnyben, mert ezek esetében a forma kialakítása során nem keletkezik hulladék.

A kezdetekkel kapcsolatban a 24.hu-nak úgy fogalmazott, frusztrálta, hogy nem találja a helyét a divatvilágban: „Nem tudtam azonosulni azzal, hogy ez egy önkifejező eszköz legyen csak, azzal pedig pláne nem, hogy olyan dolgot hozzak létre, ami negatív hatást gyakorol a környezetre.”

A WYHOYS  mögött álló tervező arra is odafigyel, hogy kollekcióit ne cserélje le félévente: „Fontosabb számomra az értékteremtés, hogy a ruhának története legyen, amit a vásárló is megismer, onnantól kezdve pedig talán már az ő számára is mindegy, melyik évben készült az adott termék.”

Pápai Lilla: WYHOYS 2017/2018. őszi–téli kollekció Forrás: Budapest Design Week/youtube.com
Neked ajánljuk
Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé A fenntartható divatipar sztárjai A használt maszkból is lehet alapanyag? Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam