Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önmagukba visszatérő vonalak és anyagok

Joachim Froment különleges bútorainak nem csak a formája, az elkészítésükhöz felhasznált alapanyag útja is zárt hurkot alkot.

Ha helyben készült termékről hallunk, elsősorban a tájra jellemző terményekből készülő finomságok vagy éppen régi hagyományra visszatekintő használati tárgyak, ruhadarabok rémlenek fel előttünk.

Pedig ha a szállítással járó környezetterhelés megspórolása a cél, a lehető legmodernebb alapanyagok és eljárások használatával is célt érhetünk. A francia dizájner által megálmodott bútorok 3D-nyomtatással készülnek, formájukat a teherbírás szempontja mellett a fenntarthatóság igénye is inspirálta:

a körkörös, vázaszerű formák kialakítása megszakítás nélkül, folytonosan történik, ami egyszerre idő- és energiatakarékos megoldás.

A székből, ebédlőszékből, asztalból és egyéb berendezési tárgyakból álló kollekció elkészítése a „colosus” berendezésével történt, amely egy könnyen szállítható és az újrahasznosító telepek mellett munkába fogható nyomtató. 

Fotó: eline willaert / MAD, home of creators

A dizájner célja, hogy a helyi piac igényeit a helyben keletkező és feldolgozott hulladékot felhasználó, körkörös modellben működő bútoriparral elégítse ki.

Fotó: eline willaert / MAD, home of creators
Neked ajánljuk
Vitorlát bontott a legújabb környezetbarát cipőkollekció Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: designboom.com
Vissza
Hírfolyam