2020. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erre a bőrre senki sem néz szúrós szemmel

Az állati bőrt sok iparág használja, a divat, a bútor és az autóipar mind hatalmas mennyiséget igényel a nem fenntartható és sokak szerint etikátlanul előállított alapanyagból.

Szerencsére a kutatók sorra állnak elő az izgalmasnál izgalmasabb gombából, növényekből, illetve különféle mezőgazdasági melléktermékekből előállított bőrhelyettesítőkkel.

Adrián López Velarde és Marte Cázarez mexikói vállalkozók nemrégiben bemutatták a Dessertót, az első organikus bőrt, amelyet teljes egészében a nopalból (más néven fügekaktuszból) készítettek.

Az anyag részben biológiailag lebomló, és megfelel a divat-, bőr-, bútor- és autóipar által megkövetelt műszaki előírásoknak is. Rugalmasságának, légáteresztő képességének és legalább 10 éves garantált szavatosságának köszönhetően az új anyag képes helyettesíteni az állati bőrt és a nem túl környezetbarát szintetikus anyagokat.

Forrás: Ruptly/youtube.com
Neked ajánljuk
Társadalom- és környezettudatos kényelmet élvezhetnek a magyar ebek Károly herceg is hisz a fenntartható divatban A kreatívipar megkerülhetetlen szerepet játszik a környezetileg is fenntartható termelésben Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam