2020. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ehető kávéspoharakkal a szemét ellen

Az új-zélandi nemzeti légitársaság kísérletképpen olyan poharakban szolgálja fel a kávét járatain, amelyeket az ital elfogyasztását követően meg lehet enni.

A poharakat egy szintén új-zélandi cég, a Twiice állítja elő, és ezek nem mások, mint vaníliaízesítésű biscottik, azaz tulajdonképpen pohár alakúra formázott kemény süteményekről van szó – írja a BBC alapján a G7.

Az Air New Zealand járatain évente nyolcmillió pohár kávét szolgálnak fel, és a vállalat egy ideje már dolgozik azon, hogy ebből minél kevesebb végezze szemétként.

Nemrég első lépésben papírból és kukoricából készített, komposztálható poharakra álltak át, manapság már a gépek fedélzetén és a légitársaság váróiban is ezeket használják. Részben ezeket válthatja le az ehető verzió, amelyet a cég szerint a földön és a levegőben is intenzív tesztelésnek vetnek alá. Az utasok állítólag kitörő örömmel fogadták az újítást, a légitársaság alkalmazottjai pedig desszertes tálként is felhasználják.

Forrás: TRAVEL TO CHANGE THE WORLD/youtube.com
Neked ajánljuk
Új ruhadarabként folytatják a megunt svéd pulóverek Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen A madarak azt csiripelik, érdemes a Chez Dodo édes meglepetéseit választani Későbbre halasztották a döntést az új, uniós klímacélról Mose ismét megmentette Velencét
Tovább a forrásra: g7.hu
Vissza
Hírfolyam