2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színes papírszobron a korallzátonyok sokszínűsége

Mlle Hipolyte francia dizájner és illusztrátor bonyolult szobrokat készít vibrálóan színes papírokból. A művész legújabb, háromdimenziós alkotását a korallzátonyok inspirálták, célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatására, az egyre törékenyebb tengeri ökoszisztémára.

A szobor olyan különleges papírmegmunkálási technikákkal készült, mint a feltekerés, pontozás vagy a 3D-modellezés. A fakeretbe foglalt korallzátony nemcsak vibráló színeivel, de rengeteg, a korallzátonyok sokszínűségét utánzó különböző textúrával is vonzza a tekinteteket.

Fotó: Mlle Hipolyte

Hipolyte lenyűgöző szobrával a tengerek és óceánok törékeny ökoszisztémájára is felhívja a figyelmet, amit a klímaváltozás és a globális felmelegedés fokozottan veszélyeztet.

Fotó: Mlle Hipolyte
Neked ajánljuk
A H&M díjjal támogatja a fenntarthatóság feltörekvő tervezőit Még hogy a szemüvegkeret csak műanyag lehet! Gyümölcsöző kényszerpihenőn a korallvilág idegenvezetői Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam