2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színes papírszobron a korallzátonyok sokszínűsége

Mlle Hipolyte francia dizájner és illusztrátor bonyolult szobrokat készít vibrálóan színes papírokból. A művész legújabb, háromdimenziós alkotását a korallzátonyok inspirálták, célja, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás hatására, az egyre törékenyebb tengeri ökoszisztémára.

A szobor olyan különleges papírmegmunkálási technikákkal készült, mint a feltekerés, pontozás vagy a 3D-modellezés. A fakeretbe foglalt korallzátony nemcsak vibráló színeivel, de rengeteg, a korallzátonyok sokszínűségét utánzó különböző textúrával is vonzza a tekinteteket.

Fotó: Mlle Hipolyte

Hipolyte lenyűgöző szobrával a tengerek és óceánok törékeny ökoszisztémájára is felhívja a figyelmet, amit a klímaváltozás és a globális felmelegedés fokozottan veszélyeztet.

Fotó: Mlle Hipolyte
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Az elmúlás is lehet fenntarthatóbb Grandiózus bronzgorilla figyelmeztet az emberszabásúakat szorongató veszélyekre Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam