2021. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat olasz csillaga: Stella Jean

A ruhaipar rengeteget elvesz: szennyezi a környezetet és gyakorta kizsákmányolja az alkalmazottakat. Rómában azonban él egy tervezőnő, aki arra törekszik, hogy inkább adjon. Ő Stella Jean.

Egyre több szó esik a divatipar által okozott károkról: a hatalmas karbonlábnyomról, a harmadik világban fillérekért robotoló varrónőkről, illetve a ruhaszemétről mint a leggyorsabban növekvő mennyiségű hulladékfajtáról. A fast fashion cégek egy része a közelmúltban tett ugyan néhány kisebb, tétova lépést a megoldás felé, egy Stella Jean nevű tehetséges divattervező azonban a pályája kezdetétől vezérlő csillagának tekinti a fenntarthatóságot – írja az Éva Magazin.

Élénk, gazdag színvilágú, etnikai motívumokkal díszített kreációi a klasszikus olasz eleganciát a karib-tengeri szigetvilág, valamint Afrika folklórjával ötvözik.

A vibráló színű darabjai a Nemzetközi Kereskedelmi Központ etikus divatot támogató kezdeményezésének (ITC) keretei között készülnek, rászoruló kézművesek számára biztosítva munkalehetőséget, biztonságos és a környezetre sem ártalmas munkafeltételek mellett.

Forrás: Fashion Feed/youtube.com

Jean mára világhírű, de rögös út vezetett idáig. Az autodidakta művészt kétszer is elutasították a Vogue olasz kiadásának tehetségkutató versenyéről, ám ő nem csüggedt, 2011-ben harmadszor is nekifutott: ekkor már végre indulhatott, és nyert is.

Neked ajánljuk
A fenntartható divatipar sztárjai A használt maszkból is lehet alapanyag? Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush A klímaváltozás okozhatta egy ősi mangroveerdő eltűnését Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam