2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat olasz csillaga: Stella Jean

A ruhaipar rengeteget elvesz: szennyezi a környezetet és gyakorta kizsákmányolja az alkalmazottakat. Rómában azonban él egy tervezőnő, aki arra törekszik, hogy inkább adjon. Ő Stella Jean.

Egyre több szó esik a divatipar által okozott károkról: a hatalmas karbonlábnyomról, a harmadik világban fillérekért robotoló varrónőkről, illetve a ruhaszemétről mint a leggyorsabban növekvő mennyiségű hulladékfajtáról. A fast fashion cégek egy része a közelmúltban tett ugyan néhány kisebb, tétova lépést a megoldás felé, egy Stella Jean nevű tehetséges divattervező azonban a pályája kezdetétől vezérlő csillagának tekinti a fenntarthatóságot – írja az Éva Magazin.

Élénk, gazdag színvilágú, etnikai motívumokkal díszített kreációi a klasszikus olasz eleganciát a karib-tengeri szigetvilág, valamint Afrika folklórjával ötvözik.

A vibráló színű darabjai a Nemzetközi Kereskedelmi Központ etikus divatot támogató kezdeményezésének (ITC) keretei között készülnek, rászoruló kézművesek számára biztosítva munkalehetőséget, biztonságos és a környezetre sem ártalmas munkafeltételek mellett.

Forrás: Fashion Feed/youtube.com

Jean mára világhírű, de rögös út vezetett idáig. Az autodidakta művészt kétszer is elutasították a Vogue olasz kiadásának tehetségkutató versenyéről, ám ő nem csüggedt, 2011-ben harmadszor is nekifutott: ekkor már végre indulhatott, és nyert is.

Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Mit takar, hogy egy póló biopamutból készült? Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam