2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

(Nem) légből kapott ötlet

Fenntartható termékekké alakítja lecserélendő egyenruháit a norvég légitársaság.

A Norwegian 2020-ban cseréli le személyzete egyenruháit, a textilhulladék felhalmozódásának elkerülése érdekében azonban az egyenruhák nem a kukában fogják végezni – számolt be az Airportal.

A Still Traveling with Norwegian („még mindig a Norwegiannel utazva”) elnevezésű kísérleti projektben a légitársaság a Sisters In Business nevű szociális vállalattal működik együtt, amely bevándorló nők számára teremt munkahelyet a textiliparban, a projektből származó bevétellel pedig az UNICEF-et támogatják. 

Az alapanyagból elsősorban a Norwegian-egyenruha jellegzetes kockás mintáját viselő neszesszer készül majd. 

„Ha a projekt sikeres lesz, egyenruhák ezreit menthetjük meg a pazarlástól. Mindannyiunk felelőssége, hogy olyan megoldást találjunk, amellyel minimalizálni tudjuk textilhasználatunk környezeti hatásait” – jelentette ki Anders Fagernæs, a légitársaság fenntarthatóságért felelős vezetője.

Fotó: Norwegian/airportal.hu
Neked ajánljuk
Igazi vízparti viselet – könnyű, nyári papucs algából Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: airportal.hu
Vissza
Hírfolyam