2020. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

(Nem) légből kapott ötlet

Fenntartható termékekké alakítja lecserélendő egyenruháit a norvég légitársaság.

A Norwegian 2020-ban cseréli le személyzete egyenruháit, a textilhulladék felhalmozódásának elkerülése érdekében azonban az egyenruhák nem a kukában fogják végezni – számolt be az Airportal.

A Still Traveling with Norwegian („még mindig a Norwegiannel utazva”) elnevezésű kísérleti projektben a légitársaság a Sisters In Business nevű szociális vállalattal működik együtt, amely bevándorló nők számára teremt munkahelyet a textiliparban, a projektből származó bevétellel pedig az UNICEF-et támogatják. 

Az alapanyagból elsősorban a Norwegian-egyenruha jellegzetes kockás mintáját viselő neszesszer készül majd. 

„Ha a projekt sikeres lesz, egyenruhák ezreit menthetjük meg a pazarlástól. Mindannyiunk felelőssége, hogy olyan megoldást találjunk, amellyel minimalizálni tudjuk textilhasználatunk környezeti hatásait” – jelentette ki Anders Fagernæs, a légitársaság fenntarthatóságért felelős vezetője.

Fotó: Norwegian/airportal.hu
Neked ajánljuk
Társadalom- és környezettudatos kényelmet élvezhetnek a magyar ebek Károly herceg is hisz a fenntartható divatban A kreatívipar megkerülhetetlen szerepet játszik a környezetileg is fenntartható termelésben A kakaó flavonoidjai fokozhatják az agy oxigénellátását A nap- és a szélenergia lesz 2025-re a világ legnagyobb energiatermelője?
Tovább a forrásra: airportal.hu
Vissza
Hírfolyam