2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A napelem nem csak hasznos, szép is lehet

Az épületek homlokzata nagy, gyakran napsütötte felület, csakhogy az indusztriál stílus elvakult szerelmesein kívül valószínűleg kevesen találnának ízlésesnek egy napelemekbe burkolt otthont. Igaz, kérdés: hogyan is fest az a napelem?

A MyEnergySkin nevű holland vállalkozás célja, hogy a tiszta energia termelésére használt eszközök elterjedését esztétikai újragondolásukkal segítse elő.

Felkérésükre a Kiki & Joost nevű dizájnerduó nyolc napelemcsempe tervét dolgozta ki. Ezek közül kettőt tetőkön, a maradék hatot pedig házak homlokzatán lehet majd használni.

A csempék mintázatát a természetben és az építészetben előforduló jellegzetes textúrák ihlették: ecsetvonások, rozsdapettyes felületek vagy éppen a lombok árnyéka.

A dizájnerek saját elmondásuk szerint a fali burkolóelemek elkészítését különösen izgalmasnak találták, hiszen a vonzó megjelenésű, városi látványba illeszkedő darabok új teret nyithatnak a napenergia hasznosításában.

A napelem-kollekció Paint (Festék), Rain (eső) és Scratch (Karcolások) névre keresztelt darabjai Fotó: www.myenergyskin.nl
Neked ajánljuk
Sok kis öltés sokra megy Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mintaotthon a jövőből: környezettudatosságra, fenntarthatóságra és bútorszerelésre okít az IKEA Már javában zajlik a felkészülés az egyszer használatos műanyagok betiltására Adomány a kikindai idősek otthonának
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam