2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A napelem nem csak hasznos, szép is lehet

Az épületek homlokzata nagy, gyakran napsütötte felület, csakhogy az indusztriál stílus elvakult szerelmesein kívül valószínűleg kevesen találnának ízlésesnek egy napelemekbe burkolt otthont. Igaz, kérdés: hogyan is fest az a napelem?

A MyEnergySkin nevű holland vállalkozás célja, hogy a tiszta energia termelésére használt eszközök elterjedését esztétikai újragondolásukkal segítse elő.

Felkérésükre a Kiki & Joost nevű dizájnerduó nyolc napelemcsempe tervét dolgozta ki. Ezek közül kettőt tetőkön, a maradék hatot pedig házak homlokzatán lehet majd használni.

A csempék mintázatát a természetben és az építészetben előforduló jellegzetes textúrák ihlették: ecsetvonások, rozsdapettyes felületek vagy éppen a lombok árnyéka.

A dizájnerek saját elmondásuk szerint a fali burkolóelemek elkészítését különösen izgalmasnak találták, hiszen a vonzó megjelenésű, városi látványba illeszkedő darabok új teret nyithatnak a napenergia hasznosításában.

A napelem-kollekció Paint (Festék), Rain (eső) és Scratch (Karcolások) névre keresztelt darabjai Fotó: www.myenergyskin.nl
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam