Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A napelem nem csak hasznos, szép is lehet

Az épületek homlokzata nagy, gyakran napsütötte felület, csakhogy az indusztriál stílus elvakult szerelmesein kívül valószínűleg kevesen találnának ízlésesnek egy napelemekbe burkolt otthont. Igaz, kérdés: hogyan is fest az a napelem?

A MyEnergySkin nevű holland vállalkozás célja, hogy a tiszta energia termelésére használt eszközök elterjedését esztétikai újragondolásukkal segítse elő.

Felkérésükre a Kiki & Joost nevű dizájnerduó nyolc napelemcsempe tervét dolgozta ki. Ezek közül kettőt tetőkön, a maradék hatot pedig házak homlokzatán lehet majd használni.

A csempék mintázatát a természetben és az építészetben előforduló jellegzetes textúrák ihlették: ecsetvonások, rozsdapettyes felületek vagy éppen a lombok árnyéka.

A dizájnerek saját elmondásuk szerint a fali burkolóelemek elkészítését különösen izgalmasnak találták, hiszen a vonzó megjelenésű, városi látványba illeszkedő darabok új teret nyithatnak a napenergia hasznosításában.

A napelem-kollekció Paint (Festék), Rain (eső) és Scratch (Karcolások) névre keresztelt darabjai Fotó: www.myenergyskin.nl
Neked ajánljuk
Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam