2020. szeptember 30., Jeromos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Van, aki minden lépésével a klímatudatosságért áll ki

A kellemes viseletek tervezői is szembesülnek korunk kellemetlen kérdéseivel. A MOME textiltervező szakán a klímaváltozás egyre sürgetőbb problémájához kapcsolódott a félévi tervezési feladat.

Ebből az apropóból készültek Eifert Kata Nóra cipői is, amelyek nem pusztán trendi darabok: arra ösztönöznek, hogy szembenézzünk a klímaváltozáshoz kapcsolódó félelmeinkkel – írja a Designisso oldalon Gyöngyösi Eszter.

A tervezési folyamat során Kata először saját érzéseit vette górcső alá, majd az ismerősei között is kutatásba kezdett. Hamar kiderült, hogy nagyon is sokakban ébreszt félelmet ez a téma.

A különböző válaszokat lejegyezte, majd a demonstrációkon használt transzparensek lazaságát alapul véve, spontán módon helyezte el a cipőkön.

„Szerettem volna olyan konceptuális, de hordható cipőket létrehozni, amelyek egyrészt fenntartható módon készültek, másrészt közvetítik a világ felé a klímaváltozással kapcsolatos gondolatainkat nemcsak a felvonulásokon, tüntetéseken, hanem a mindennapokban is” – fogalmazott.

Fotó: Eifert Kata Nóra/designisso.com

Eifert Kata Nóra a jövőben elképzelhetőnek tartja, hogy egyedi megrendelésre is készítsen ilyen cipőket, a megrendelő saját gondolataival, amelyek beindíthatnak egy-egy hasznos eszmecserét a viselő és a környezete között, vagy egyszerűen tudtunkra adhatják, hogy nem vagyunk egyedül a szorongásainkkal.

Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam