2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a futókörnél, a körkörös gazdaságban is jeleskedik az Adidas

Nagy vállalást tett a sportszergyártó: pár éven belül szinte csak újrahasznosított műanyagot fognak használni.

Az Adidas a napokban jelentette be, hogy idén a termékeiknél használt poliészter több mint 50 százalékát újrahasznosított anyagból fogja készíteni, 2024-re pedig mindenhol műanyagszemétből készült anyagot fognak alkalmazni, ahol csak lehetséges – adta hírül a Textilwirtschaft nyomán a hvg.hu.

A legnagyobb európai sportóriás 2020-ban 15-20 millió pár sportcipőt fog gyártani a Parley for the Oceans tengeri élővilágot védő szervezettel fennálló együttműködés keretében.

Ez nem tűnik olyan nagy számnak, ha azt vesszük alapul, hogy 2018-ban majdnem 410 millió pár sportcipőt dobott piacra az Adidas és a tulajdonában lévő Reebok.  2017-ben azonban még csak egymillió pár cipő készült a cégnél tenger- és óceánpartokon összegyűjtött hulladék felhasználásával. A 100 százalékban újrahasznosítható termékvonalukat is továbbfejlesztik, és a tesztek után 2021-ben dobhatják piacra.

Forrás: Road Runner Sports/youtube.com
Fotó: pxfuel.com
Neked ajánljuk
Igazi vízparti viselet – könnyű, nyári papucs algából Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: összefogást sürget a világ összes országa
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam