2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni

Egy svájci márka, amely praktikus, mégis elegáns biciklistáskákkal teszi dizájnossá a tudatos közlekedők mindennapjait, új alapanyagával felforgathatja a fenntarthatatlan forrásokra támaszkodó iparágat.

A boltok polcain sorakozó táskák többsége műanyagól vagy a magas víz- és növényvédőszer-igényéről hírhedt pamutból készül. Pedig egyre több dizájnernek sikerül bizonyítania, hogy az ananásztól a kaktuszig, az algától a gombáig a növényvilág számos tagja kínál környezetbarát alternatívát a tervezők számára.

A QWSTION a banánfélék családjába tartozó abacát fedezte fel magának: a bananatex az első fenntartható forrásból származó, vízálló textília, ami kizárólag banánrostokból kerül előállításra.

A Fülöp-szigeteken hagyományosan is erős textíliák alapanyagaként hasznosított növényt a vállalat permakultúrákban termeszti.

Az abacá levelének akár két méter hosszú szálait dolgozzák fel, az eredmény pedig egy ellenálló, ugyanakkor elegáns látványt nyújtó anyag, amely a szintetikus szöveteknél sokkal kellemesebb tapintású.

A vállalat a fenntartható megoldások elterjedéséhez nélkülözhetetlen tudásmegosztás híve, ezért a bananatex előállításával kapcsolatos információkat szabadon hozzáférhetővé tették.

QWSTION - BANANATEX Forrás: LAUSCHSICHTPRO/vimeo.com
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: lilligreen.de
Vissza
Hírfolyam