2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A küldetéstudat fényes sikert hozhat

A fenntartható dizájnélmény megteremtése mellett a Lumoconcept küldetése, hogy megerősítsék a hazai kézműipari hagyományokat, és a piac más szereplőivel közösen alkothassanak.

Miközben a bútorok külcsínére egyre nagyobb hangsúly helyeződik, a világítás piacán még mindig nem túl rózsás a helyzet. Bár a lámpatestekre szánt figyelem és pénz az utóbbi időben növekedett, a Lumoconcept alkotói szerint van még hova fejlődni. A magyar vállalkozás alkotói olyan lámpákat terveznek, ahol a funkció mellett az esztétikum és az egyediség is fontos.

„Nálunk a fény és a test összjátékán van a fókusz. A funkció megmarad, de mellette van egy műtárgynak nevezhető alkotás is, a kettő szerves egészet alkot.”

Fotó: lumoconcept.com

Az egyik legfontosabb hívószavuk a modularitás, fontos, hogy lámpáikkal a legtöbb anyag- és formakombinációt le tudják fedni. Ragaszkodnak ahhoz, hogy a tervezés és a beszerelés mellett az alkatrészek és lámpák gyártását is ők végezzék el.

„A szirénhangok persze sugdossák, hogy rendelj meg mindent Kínából olcsón, hiszen mindenki ezt csinálja. Mi mégsem akarjuk ezt. Emögött van egy küldetéstudat és fenntartható szemlélet is. Nagyon más érzés, hogy szinte minden házon belül történik.”

– fogalmazott a Forbesnak Édes Balázs, a Lumoconcept társtulajdonosa és egyik ügyvezetője.

A projektalapú egyedi lámpák és installációk mellett három éve saját terméket is fejlesztenek. Munkáikon a Bauhaus és az art deco érezteti hatását, de próbáltak olyan kortárs stílusjegyeket találni, melyek kihasználják és hangsúlyozzák a lokális adottságokat. Lámpáik tervezésénél a budapesti épületekre jellemző historizáló és eklektikus jegyeket vették figyelembe, ezekbe akarnak beilleszkedni oly módon, hogy az ne csapjon át retro irányba.

A budapesti vállalkozás munkáját a Highlights of Hungary is elismerte, a Lumoconcept is felkerült a 2019 legkreatívabb projektjeit felsoroló listára.

Forrás: Hungarian Fashion & Design Agency/youtube.com
Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart A jövő bútorai nem az erdőkből, hanem egy laboratóriumból kerülhetnek ki Gombajó bőrtáskával állt elő Stella McCartney A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam