2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lassan a sztárvilágban is utat tör a környezettudatosság

A vörös szőnyeges felvonulás finoman szólva nem a fenntartható divat jegyében végrehajtott szertartás volt – legalábbis eddig. Hiszen nehéz lenne az „egy alkalom egy ruha” ökölszabályát környezetbarátnak nevezni. Bár a legtöbb híresség egyelőre kitart az egy alkalomra szóló darabok mellett, már bátor ellenpéldákkal is találkozhatunk.

A Royal Albert Hallban megrendezett BAFTA szervezői minden bizonnyal csalódottan vették tudomásul: a meglepetés erejében bízó sztárok többségének esze ágában sem volt betartani a Brit Filmakadémia díjátadójának fenntarthatóságra alapozott dress code-ját:

a vendégeket vintage vagy kölcsönzött ruhák, illetve korábban már viselt darabok felöltésére biztatták.

Az Nlc beszámolója szerint a kevés példamutató kivétel közé tartozott Katalin hercegné, aki bevállalta a ruhaismétlést, valamint Saoirse Ronan és Daisy Ridley, akik újrahasznosított textilből készült ruhákban pompáztak.

Az Oscar-gálán az elkötelezettségéről ismert Jane Fonda állt ki a környezettudatos öltözködés mellett. Leporolta a hat évvel ezelőtti vörös estélyi ruháját, a fenntarthatóság jegyében készült ékszerekkel egészítette ki, és jobban ragyogott, mint bármelyik kollégája.

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Neked ajánljuk
Fűrészporból környezetbarát műanyag A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam