2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Lassan a sztárvilágban is utat tör a környezettudatosság

A vörös szőnyeges felvonulás finoman szólva nem a fenntartható divat jegyében végrehajtott szertartás volt – legalábbis eddig. Hiszen nehéz lenne az „egy alkalom egy ruha” ökölszabályát környezetbarátnak nevezni. Bár a legtöbb híresség egyelőre kitart az egy alkalomra szóló darabok mellett, már bátor ellenpéldákkal is találkozhatunk.

A Royal Albert Hallban megrendezett BAFTA szervezői minden bizonnyal csalódottan vették tudomásul: a meglepetés erejében bízó sztárok többségének esze ágában sem volt betartani a Brit Filmakadémia díjátadójának fenntarthatóságra alapozott dress code-ját:

a vendégeket vintage vagy kölcsönzött ruhák, illetve korábban már viselt darabok felöltésére biztatták.

Az Nlc beszámolója szerint a kevés példamutató kivétel közé tartozott Katalin hercegné, aki bevállalta a ruhaismétlést, valamint Saoirse Ronan és Daisy Ridley, akik újrahasznosított textilből készült ruhákban pompáztak.

Az Oscar-gálán az elkötelezettségéről ismert Jane Fonda állt ki a környezettudatos öltözködés mellett. Leporolta a hat évvel ezelőtti vörös estélyi ruháját, a fenntarthatóság jegyében készült ékszerekkel egészítette ki, és jobban ragyogott, mint bármelyik kollégája.

Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent
Neked ajánljuk
Nem csak a futókörnél, a körkörös gazdaságban is jeleskedik az Adidas Ettől a lámpától az arcunk is felderül A magenta az új zöld – példaértékű teljesítmény a Telekomnál Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: femcafe.hu
Vissza
Hírfolyam