2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felrázó fények a kifutóról

A divatbemutatók alkotói általában magukat, és nem a világ problémáit szeretik komolyan venni. Az innovatív kollekcióiról ismert rag&bone  legújabb show-ján azonban nem a merész összeállítások és a szép kelmék vitték el a show-t. Látványos fényfestés gondoskodott róla, hogy a divat világa ne egy védett buborékként, hanem a veszélyben forgó környezet részeként és alakítójaként jelenjen meg.

A különleges bemutató megvalósítására a projection mapping alkotásairól és tematikus fényművészeti tárlatairól ismert magyar művészcsoportot, a Limelightot kérte fel az amerikai márka – írja a Glamour.

A Limelight a világ szinte minden táján alkotott már, elsősorban nagy formátumú épületvetítésekkel és fényinstallációkkal. A show-hoz készült vizuális alkotás a legmodernebb technológia és a klímakatasztrófa elleni harc melletti elkötelezettséget, egyfajta futurisztikus víziót kívánt megjeleníteni.

Az alapüzenete az, hogy a divat valójában egyáltalán nem fontos, sokkal komolyabb témák vannak ma a világban, amikről beszélni kell.

Ebben az utópisztikus vízióban a néző eljut a jelenkorba, ahol lángol Amazónia és az ausztrál esőerdők, a világunkat és az emberiséget tragikus vég fenyegeti. A megoldás, amelyet a történet felkínál, egy magasabb tudatosság elérése, az összekapcsolódás, hiszen csak összefogva, együtt menthetjük meg a Földet.

Forrás: Limelight/youtube.com
Neked ajánljuk
Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé A fenntartható divatipar sztárjai Az első művészek modern örököse Sikerült télen megmászni a „vad hegyet” (videóval) Nagyot lépett az elektromobilitás területén a Volkswagen
Tovább a forrásra: glamour.hu
Vissza
Hírfolyam