2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a kis eszköz is a körforgásos gazdaság malmára hajtja a vizet

A fürdőszobákat elárasztó műanyag flakonoknak, de a vízben ázó szappantömböknek is gátat vetne egy német startup. A megoldáshoz ráadásul a tengeri élővilágot sakkban tartó tönkrement halászhálókat használnák fel.

A megoldás pofonegyszerű: egy minimalista, és utazáshoz is könnyen használható szappanmalom. A hamburgi Meerkorn a halgazdaságoktól felvásárolt – és ezzel az óceáni szemétté válástól is eltérített – halászhálókat megtisztítja, majd műanyag granulátummá alakítja és feldolgozza.

A sóőrlőhöz hasonló elven működő kis eszköz a szárazon és higiénikusan tartott szappanból könnyen felhabzó kis pelyheket morzsol le, így otthon vagy utazás során is kényelmessé teszi a tisztálkodást.

A vállalkozás jelenleg egy Kickstarter-kampányban gyűjt a gyártáshoz szükséges gépek megvalósítására. A malomhoz terveik szerint saját natúr szappant is szállítanak majd, amelyet mikroműanyag és pálmaolaj felhasználása nélkül állítanak elő.

Meerkorn – crowdfunding videó Fotó: meerkorn/youtube.com
Neked ajánljuk
Igazi vízparti viselet – könnyű, nyári papucs algából Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából Ausztriában már hidrogénüzemű vonattal is lehet utazni Ezért ilyen drágák idén a gyümölcsök
Tovább a forrásra: lilligreen.de
Vissza
Hírfolyam