2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható kollekcióval rukkolt elő a Puma

A Puma a First Mile nevű szervezettel együttműködve hozott létre egy fenntartható sportruhákból és cipőkből álló kollekciót.

A First Mile célja, hogy mikrogazdaságokat támogasson Haitin, Hondurasban és Tajvanon. Műanyag palackok összegyűjtésével fenntarthatósággal kapcsolatos munkahelyeket teremtenek, hozzájárulnak az ipari szeméttermelés visszaszorításához – írja a Noizz

A begyűjtött műanyagból újrahasznosított poliésztert készítenek, a Puma legújabb kollekciója is ebből az anyagból készült.

A termékek minden alapanyaga újrahasznosított, így kisebb a környezetre gyakorolt hatásuk. Ez a kezdeményezés illik a márka „Forever Better” szlogenjéhez is. A kollekció minden lábbelije sportoláshoz való, nem utcai viseletnek szánták őket.

A kollaboráció során ruhákat is készítettek, ezek is sportosak, funkcionálisak. A nőknek és férfiaknak szóló termékek között láthatunk futónadrágot, pólót, dzsekit és táskát is.

Fotó: puma.com
Neked ajánljuk
A H&M új kollekciója újrahasznosított anyagokból készül Finom csipkékbe rendezett kábelkötegek hirdetik az újrahasznosításban rejlő lehetőséget Az ITM a divatipar csatlakozását is kéri az Európai Hulladékcsökkentési Héthez Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: noizz.hu
Vissza
Hírfolyam