2020. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható sportfelszereléssel készül az olimpiára a Nike

Kosárlabdázóknak és focistáknak tervezett a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra ruhakollekciót a Nike, amely tartalmazza a versenyruházatot és az edzéseken használt felszerelést is.

A kosárlabdamezeket az Egyesült Államok női és férfi-kosárlabdacsapatai, a focimezeket pedig az USA, Dél-Korea és Nigéria csapatai fogják használni.
A ruhák tervezésekor fontos szempont volt, hogy környezetbarát legyen – írja a Dezeen alapján az Octogon.

A szetteket újrahasznosított műanyag palackokból, újrahasznosított nejlonból és a cég gyáraiból származó gumi- és fonalhulladékból állították össze.

„Ez a leginkább fenntartható kollekciónk, amit valaha elkészítettünk” – mondta John Hoke, a Nike tervezési igazgatója.

Az éremátadón a sportolók a Nike Air Vapormax cipőit fogják viselni, amelynek 75 százaléka gyártási hulladék, a cipő felső részét pedig újrahasznosított poliészterből készítették. Ezzel a Nike szerint nemcsak a hulladék mennyiségét csökkentették, de a szén-dioxid-kibocsátást is.

Olympic Federation Kits | Nike Innovation 2020 | Nike Forrás: Nike/youtube.com
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását Nem elégségesek az unió klímavédelmi erőfeszítései? Távoli példa bizonyítja: egy jól megtervezett otthon a természettel és a lakók igényeivel is összhangban lehet
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam