2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző

Az Intergravity nem csak az organikus és újrahasznosított textíliák használatára fordít figyelmet. Szöveteik a mikrobák megtelepedését akadályozó bevonatot kapnak, ami a higiénia mellett a környezetnek is kedvez: ritkább mosás, kisebb vízfelhasználás.

Hiába tartós egy ruha, ha könnyen koszolódik és sokat kell mosni. Ebben az esetben rengeteg energiát, vegyszert és vizet emészt fel a hordása. Ha pedig azt is tekintetbe vesszük hogy az emberek többségének kissé ingadozó a súlya, a hosszú éveken át hordható, minőségi darabok használata távoli ideálnak tűnhet.

Erre a kihívásra igyekszik választ adni az Intergravity. A startup által fejlesztett ruhák méretben minimálisan állíthatók, helyben készülő szöveteik pedig Polygiene-bevonatot kapnak, így nem jelentenek ideális táptalajt a mikrobák számára.

Lassabb koszolódás, kevesebb mosás = tartósabb ruha.

Az Intergravity mindent maga gyárt, vagyis a szövetek is helyben készülnek. Igyekeznek minél kevesebb textilhulladékkal dolgozni, de ami mégis keletkezik, abból kesztyűk készülnek, amelyet ingyen ajánlanak fel az olyan munkakörökben dolgozóknak, akik sokat érintkeznek potenciálisan fertőző felületekkel (pl. portások). 

Forrás: INTERGRAVITY/youtube.com
Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Komplett, fenntartható miniházzal jelentkezett az IKEA A szén-dioxid befogásában bízik Elon Musk Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé!
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam