2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akinek a csirke lába kikaparja a szerencséjét

Egy indonéz tervező sajátos ötletével a vendéglátóhelyeken keletkező hulladék mennyiségét szeretné visszaszorítani. Ráadásul mivel egy melléktermék újrahasznosításáról van szó, a „tyúkbőr” cipő környezeti lábnyoma is kifejezetten apró.

Nurman Farieka Ramdhany, a 25 éves bandungi  fiatalember a helyi piacról és gyorséttermek konyhájáról szerzi be az alapanyagot. A fő motivációt éppen az jelentette számára, hogy az értéktelennek tekintett konyhai hulladékból valami hasznosat és szépet hozzon létre – derül ki a Reutersnél megjelent cikkből.

A feldolgozott alapanyag sajátos mintázata miatt a kígyó vagy éppen a krokodil bőrére emlékeztet – egy cipő elkészítéséhez átlagosan 45 csirkelábra van szükség.

A lábakat kézzel nyúzzák le, majd a kikészített bőrt megfestik, összevarrják a darabokat, és lábbeliket készítenek belőlük. Az ilyen innovatív ötletek sokat segíthetnek a világ élelmiszer-hulladékának visszafogásában, amely egy 2018-as becslés alapján 2030-ra akár a 2 milliárd tonnát is elérheti.

Forrás: Reuters/youtube.com
Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? Mit tanulhatunk a méhektől? Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush A fogyasztók is szerepet játszanak az őserdők pusztulásában A szélsőségessé váló időjárás nem csak forrósággal teszi próbára az embert
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam