2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a pelenka biztosan megbirkózik a fenntarthatóság kihívásaival

Luisa Kahlfeldt speciális anyagból tervezett, szumó névre keresztelt pelenkái még a hagyományos, mosható verzióknál is környezetbarátabb darabok.

Kialakításában leginkább a szumóbirkózók (egyébként pelenkára hajazó) öltözékét idézi, épp ezért „sumo” névre is hallgat Luisa Kahlfeldt különleges dizájnpelusa – írja a Dezeen nyomán a Marie Claire.

A rangos svájci James Dyson Awardot is elnyerő darab egy speciális anyagból, az úgynevezett seacellből készült, amely egy alga és eukaliptusz keverékéből megalkotott fenntartható textil.

Az antioxidánsokban gazdag, antibakteriális hatású anyag állítólag kimondottan jó hatással van a babák érzékeny bőrére, ráadásul elvileg rendkívül puha is.

Ráadásul sokkal etikusabban előállítható és újrahasznosítható még a hagyományos mosható pelenkáknál is, így Kahfeldt szerint jelenleg ez lehet a világ legfenntarthatóbb pelenkája.

Fotó: www.luisakahlfeldt.com
Neked ajánljuk
Lámpa szinte bármiből lehet Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Nem csak a fakivágás veszélyezteti súlyosan az amazóniai esőerdők megújulóképességét Adomány a Szent Ferenc Kórháznak
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam