Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikkes új szerepben a tengerből kihalászott hulladék

A Rothy strapabíró táskakollekciója nemcsak a felhasznált alapanyagok, de a takarékos gyártási folyamat miatt is figyelmet érdemel.

Készült már belőle sportcipő, karkötő, sőt bankkártya is – a tengerből begyűjtött műanyagszemét újrahasznosítására számos kezdeményezés látott napvilágot.

Roth Martin állítása szerint az első olyan táskakollekcióval rukkolt elő, amely óceáni plasztik felhasználásával készült. Az amerikai vállalkozó 2012-ben, a környezetbarát cipőgyártás lehetőségeit kutatva hozta létre a gyárat, amely a lábbelik készítése során is újrahasznosított plasztikot, úgynevezett rPET-et használ.

Ezzel vegyítik a tengerből származó, ledarált, olvasztott, pelletté formált, majd műszállá alakított műanyagot is, hogy a só, a napfény és a homok viszontagságait megjárt alapanyagból kellőn tartós tárgyakat állíthassanak elő.

A táskák elkészítésénél a gazdaságosság és a hulladékcsökkentés szempontjait szem előtt tartva a 3 dimenziós kötést alkalmazzák: így szabás és leeső textildarabok nélkül tudják kialakítani a táskák zsebeit és formáját. Az eredmény: a fémzárak és -csatok kivételével kizárólag újrahasznosított alapanyagokból előállított oldaltáskák, hátizsákok és neszesszerek.

Fotó: rothys.com
Neked ajánljuk
Vitorlát bontott a legújabb környezetbarát cipőkollekció Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam