Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 29., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Micsoda koffeindús körforgás!

Évente világszerte nagyjából 600 millió eldobható csésze kerül a szeméttelepekre. Pedig ahogy egy asztrál startup újítása rámutatott, a környezetbarát megoldás már a sötét nedű előállításának első lépéseinél adott lehetne.

A HuskeeCup néven forgalmazott kávéscsészék ugyanis különleges anyagból, a kávébabokról a feldolgozás előtt eltávolított hártyaszerű héjból készülnek. „Sokan nem gondolnak bele, de a kávébab valójában egy gyümölcsnek a magja” – idézi az Nlc Tim Heinzeet, a Huskee munkatársát.

A héjakat különleges eljárással tömörítik, amivel egy szinte porcelánkeménységű anyagot tudnak létrehozni.

Ebből készülnek a különleges csészék, amelyeket a kialakítás során hosszanti bordákkal látnak el, hogy a kávé tovább meleg maradjon bennük. Az anyag további előnye, hogy nem csorbul, és nehezebben is törik, mint a porcelánbögrék. A csészék mosogatógépben moshatók, a kialakításuknak köszönhetően pedig praktikusan tárolhatók.

Forrás: HuskeeCup/youtube.com
Fotó: HuskeeCup/facebook.com
Neked ajánljuk
Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam