2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Micsoda koffeindús körforgás!

Évente világszerte nagyjából 600 millió eldobható csésze kerül a szeméttelepekre. Pedig ahogy egy asztrál startup újítása rámutatott, a környezetbarát megoldás már a sötét nedű előállításának első lépéseinél adott lehetne.

A HuskeeCup néven forgalmazott kávéscsészék ugyanis különleges anyagból, a kávébabokról a feldolgozás előtt eltávolított hártyaszerű héjból készülnek. „Sokan nem gondolnak bele, de a kávébab valójában egy gyümölcsnek a magja” – idézi az Nlc Tim Heinzeet, a Huskee munkatársát.

A héjakat különleges eljárással tömörítik, amivel egy szinte porcelánkeménységű anyagot tudnak létrehozni.

Ebből készülnek a különleges csészék, amelyeket a kialakítás során hosszanti bordákkal látnak el, hogy a kávé tovább meleg maradjon bennük. Az anyag további előnye, hogy nem csorbul, és nehezebben is törik, mint a porcelánbögrék. A csészék mosogatógépben moshatók, a kialakításuknak köszönhetően pedig praktikusan tárolhatók.

Forrás: HuskeeCup/youtube.com
Fotó: HuskeeCup/facebook.com
Neked ajánljuk
A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt Egy hörpintésnyi merengés Florida aggasztó jövője felett Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam