2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ahol főszerepet játszik a pálcika

A keleti konyhával együtt a fa evőpálcikák is meghódították a világot, hogy néhány ízletes falat megmozgatása után rögtön a kukában landoljanak. Felix Böck kanadai dizájner egy szusivacsora romjai fölött mélázva ébredt rá, hogy a rövid életű evőeszközök messze nem teljesítik be a bennük rejlő lehetőségeket.

Így jött létre a ChopValue névre keresztelt vállalkozása, amely fennállása óta mintegy 25 millió evőpálcát hasznosított újra – írja az Inhabitat.

Az éttermekből összegyűjtött pálcikákat karbonsemlegesen működő manufaktúrájukban dolgozzák fel tovább alakítható alapanyaggá.

A farudacskákból egyebek mellett polcok, fali dekorációk, vágódeszkák készülnek, de egyedi megrendelésre bútorok gyártását is vállalják.

Pálcikáról pálcikára – a ChopValue Forrás: ChopValue/youtube.com
Neked ajánljuk
Lehet szép a partra mosott szemét? A hulladék nemcsak ártalom, de jókedv forrása is lehet Laborban növesztett fák szoríthatják vissza a bútoripar számlájára írható erdőírtást Idegenhonos kagylók hasznosításán dolgoznak a Balatonnál A digitális és zöld pénzügyeké a jövő?
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam