2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét kiderült: nem minden hulladék, ami annak látszik

Az élelmiszeriparban keletkező elképesztő mennyiségű melléktermék hasznosítására sorra születnek az elképesztőnél elképesztőbb ötletek. Most éppen a lazacbőrre került a sor.

A lazacbőr az élelmezés területén mostanáig hulladéknak számított, de ez most megváltozhat. Egy Goodfish nevű cég például elhatározta, hogy ő a maga részéről egészséges chipset fog létrehozni az élelmiszer-előállítás ezen melléktermékéből – írja a Store Insider.

A snack kifejlesztése és az ellátási lánc aprólékos megszervezése két évet vett igénybe.

A rágcsálnivaló alapanyagának számító vöröslazac-bőrt a Bristol-öbölben tevékenykedő és hangsúlyosan fenntarthatóan működő, alaszkai halászatoktól szerzi be a gyártó.

A termék tengeri sós, csilis-zöldcitromos, fűszeres barbecue-s és fanyar áfonyás ízesítésben kapható. A „lazacbőrszirmok” igazán egészséges nassolnivalónak tűnnek: egy csomag 7 gramm fehérjét, 2600 milligramm tengeri kollagént, 800 milligramm omega-3 zsírsavat és 90 kalóriát tartalmaz.

Fotó: Good fish
Neked ajánljuk
Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék A törékeny termékek már gombába bugyolálva is utazhatnak Kétszeresére hízott a bioterületek nagysága az elmúlt 5 évben Magyarországon Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam