2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét kiderült: nem minden hulladék, ami annak látszik

Az élelmiszeriparban keletkező elképesztő mennyiségű melléktermék hasznosítására sorra születnek az elképesztőnél elképesztőbb ötletek. Most éppen a lazacbőrre került a sor.

A lazacbőr az élelmezés területén mostanáig hulladéknak számított, de ez most megváltozhat. Egy Goodfish nevű cég például elhatározta, hogy ő a maga részéről egészséges chipset fog létrehozni az élelmiszer-előállítás ezen melléktermékéből – írja a Store Insider.

A snack kifejlesztése és az ellátási lánc aprólékos megszervezése két évet vett igénybe.

A rágcsálnivaló alapanyagának számító vöröslazac-bőrt a Bristol-öbölben tevékenykedő és hangsúlyosan fenntarthatóan működő, alaszkai halászatoktól szerzi be a gyártó.

A termék tengeri sós, csilis-zöldcitromos, fűszeres barbecue-s és fanyar áfonyás ízesítésben kapható. A „lazacbőrszirmok” igazán egészséges nassolnivalónak tűnnek: egy csomag 7 gramm fehérjét, 2600 milligramm tengeri kollagént, 800 milligramm omega-3 zsírsavat és 90 kalóriát tartalmaz.

Fotó: Good fish
Neked ajánljuk
Egy felvidéki magyar és az ősi maja textilhajtogatás környezettudatos találkozása Egy merész kanyarral a divatipar világába tett kirándulást a Mercedes–Benz Kampány indult a vadhúsfogyasztás ösztönzésére Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam