2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Möbiltöltő szemétre szánt alapanyagokból

Bolygónk felszínét megidéző, márványozott hangszóró és telefontöltő formájában tartaná körforgásban az eldobált műanyaghulladékokat egy angliai dizájnstúdió.

A brightoni székhelyű, fenntartható termékeket tervező Gomi nemrég mutatta be környezetbarát telefontöltőjét, amelyet 100%-ban, használt műanyagokból préseltek kézzel, és amelynek a lelkét is olyan újrahasznosított akkumulátorok adják, amelyek egyébként szintén hulladéklerakókba kerültek volna – írja a DesignBoom alapján a kreativ.hu.

A Gomi 12 000 mAh kapacitású akkumulátorainak mindegyike gyakorlatilag teljesen egyedi márványmintázatú burkolatot kap, ugyanis készítésekor – a kenyértésztához hasonlóan – egyetlen hatalmas megolvasztott műanyagmasszából tépnek le egy-egy kis darabot belőle, majd teszik azt formaprés alá.  

„ Az elmúlt kilenc hónapban 500 kg műanyagot használtunk fel töltőink készítésére, vagyis ennyivel kevesebb került a hulladéklerakókba. Abban bízunk, hogy ez a szám hamarosan a tízszeresére is nőhet”

 – fogalmazott Tom Meades, a cég egyik tervezője. A környezettudatosság jegyében ingyenes javítást kínálnak saját termékeikhez, és egy olyan rendszert, amelyben a vásárlók visszaküldhetik elhasznált töltőiket, hogy azok műanyag borítását beolvaszthassák, és újat készíthessenek belőlük.

Forrás: MR. DO TECH. & DESIGN/youtube.com
Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? A használt maszkból is lehet alapanyag? Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Szép csendben Bill Gates lett az USA legnagyobb termőföldbirtokosa (videóval) A székesfehérvári könyvtár is segít az oltás online regisztrációjában
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam