2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Möbiltöltő szemétre szánt alapanyagokból

Bolygónk felszínét megidéző, márványozott hangszóró és telefontöltő formájában tartaná körforgásban az eldobált műanyaghulladékokat egy angliai dizájnstúdió.

A brightoni székhelyű, fenntartható termékeket tervező Gomi nemrég mutatta be környezetbarát telefontöltőjét, amelyet 100%-ban, használt műanyagokból préseltek kézzel, és amelynek a lelkét is olyan újrahasznosított akkumulátorok adják, amelyek egyébként szintén hulladéklerakókba kerültek volna – írja a DesignBoom alapján a kreativ.hu.

A Gomi 12 000 mAh kapacitású akkumulátorainak mindegyike gyakorlatilag teljesen egyedi márványmintázatú burkolatot kap, ugyanis készítésekor – a kenyértésztához hasonlóan – egyetlen hatalmas megolvasztott műanyagmasszából tépnek le egy-egy kis darabot belőle, majd teszik azt formaprés alá.  

„ Az elmúlt kilenc hónapban 500 kg műanyagot használtunk fel töltőink készítésére, vagyis ennyivel kevesebb került a hulladéklerakókba. Abban bízunk, hogy ez a szám hamarosan a tízszeresére is nőhet”

 – fogalmazott Tom Meades, a cég egyik tervezője. A környezettudatosság jegyében ingyenes javítást kínálnak saját termékeikhez, és egy olyan rendszert, amelyben a vásárlók visszaküldhetik elhasznált töltőiket, hogy azok műanyag borítását beolvaszthassák, és újat készíthessenek belőlük.

Forrás: MR. DO TECH. & DESIGN/youtube.com
Neked ajánljuk
Gyapjúból is készülhet környezetbarát csomagolóanyag Adjunk esélyt az anyagoknak A betétdíj oldhatja meg a palackproblémát A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: kreativ.hu
Vissza
Hírfolyam