2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sampon és szappan, tablettánként adagolva

Íme a gyógyszer, ami megtisztíthatja a műanyagban fuldokló fürdőszobákat.

Egy amerikai tinédzser 2017-ben megelégelte, hogy a tusfürdős és samponos flakonok – főleg a hotelekben használt apró kiadásuk – a szennyezettség és a kevésbé értékes alapanyag okán újrahasznosítás nélkül, a szeméttelepeken végzi.

Marissa Vettoretti  egy körkörös gazdaságra fókuszáló dizájnverseny keretében álmodta meg az EarthSudsot, amely vízben feloldódó, csomagolásmentes sampon- , hajbalzsam- és szappantabletták készítésével és forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás ma is működik, ráadásul nem csak a plasztikprobléma felszámolásáért tesz aktívan, a csökkent munkaképességű emberek foglalkoztatására is nagy hangsúlyt helyeznek.

Fotó:  earthsuds.co

Az egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatosan az elkövetkező években életbe lépő szigorítások új lendületet adhatnak a hasonló kezdeményezéseknek, amilyen például a szappanba csomagolt sampon vagy éppen a Lush csomagolásmentes tisztálkodószerei.

Neked ajánljuk
Íme egy légszűrő, amely nemcsak hatékony és környezetbarát, de bájos is Egy tini felfedezése segíthet a koronavírus elleni harcban (videóval) A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java Darvak egy napja pusztai itatónál (természetfilm)
Tovább a forrásra: .treehugger.com
Vissza
Hírfolyam