2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar dizájnertáskák a fenntarthatóság jegyében – ez a FRAUU

A Koppenhágából indult márka a fenntarthatóság jegyében ötvözi a skandináv és magyar életstílus jegyeit.

A FRAAU táskákat a lelassuló divat ihlette, bőrfeleslegből készülnek Európában – helyi varrodákban. Azoknak készültek, akik döntéseikben tudatosan keresik a fenntartható divat lehetőségeit, és akik a fast fashion láncok darabjainál több egyediséget, izgalmasabb és színesebb történetet szeretnének, amikor kiegészítőt választanak – fogalmaz a márka weboldala.

A táskákat megálmodó Tóth Sarolta a Holy Duck blog tudatos magyar tervezőket felvonultató válogatásában is helyet kapott.

Az alkotó választása azért esett a hulladék bőr feldolgozására, mert szeretett volna olyan alapanyagot, amelyet tovább bent tud tartani a körforgásban, viszont tartósságot ígér.

Ugyanakkor a fenntarthatóságban is célja a folyamatos fejlődés, ezért kutatja azt a bőrhelyettesítő alapanyagot, amelynek hasonló tulajdonságai vannak.

Fotó: www.fraau.com
Fotó: FRAAU/facebook.com
Fotó:  FRAAU/facebook.com
Fotó: FRAAU/facebook.com
Neked ajánljuk
Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: frauu.com
Vissza
Hírfolyam