2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fémkacatok fényes, új élete

Van, akinek a régi szerszámok az igazi kincsek, és lelki szemei előtt minden elhasználódott alkatrész új életre kel. Németh Kristóf éppen ilyen, csak ő formába is önti a megálmodott dolgokat.

A 18 éves, érettségi előtt álló Németh Kristóf már egész kicsi korában is bütykölt: kíváncsiságból szétszedte az elemmel működő játékait, mindent megvizsgált, aztán megpróbálta összerakni. 13 éves korában ez már olyan komoly érdeklődés volt nála, hogy megkérte édesapját, hadd alakítson ki magának műhelyt a pincében – derül ki a Sokszínű Vidék portréjából.

Aztán már nem volt megállás. Kristóf ma hihetetlen kreativitással készít hulladékokból, maradék anyagokból használati tárgyakat.

Számára minden megunt kacat új lehetőséget rejt, keze alatt új életre kel a fa és fémhulladék.

Mivel a család mezőgazdasággal, földműveléssel foglalkozik, vannak gépeik, amiket általában ők magunk javítanak. Kristóf alapanyagainak zöme innen származik, de szívesen jár MÉH-telepre, bolhapiacokra is, kincsek után kutatni.

Fotó: Némethné Szabó Márta/sokszinuvidek.24.hu

Szeret a hulladékokból olyan dolgokat készíteni, amiknek funkciójuk van, ezért keze alatt nem dísztárgyak, szobrok készülnek, hanem bútorok vagy egyéb használati tárgyak. Ő a raklapban meglátja egy ágy lehetőségét, egy dugattyú pedig lámpabúrává alakul a lelki szemei előtt, majd a kezei között is.

Fotó: Némethné Szabó Márta/sokszinuvidek.24.hu
Fotó: Némethné Szabó Márta/sokszinuvidek.24.hu
Neked ajánljuk
Igazi vízparti viselet – könnyű, nyári papucs algából Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam