Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében

Tesényi Dóra tervező ruhái egy képzeletbeli törzs számára készülnek – nőknek, akik egy romba dőlt bolygón, a természettel harmóniában próbálnak újrakezdeni. 

A hagyományos kötőgépen, Kolompár Albert gondos kezei között megszülető anyagok újrahasznosított pamutból készülnek. Festésükhöz növényeket, rozsdás fémdarabokat, környezetbarát festékeket és lehetőség szerint összegyűjtött esővizet használnak – olvasható a márka weboldalán.

A Dorawyn-kollekciók darabjai annyi odafigyelés, kreativitás és kézimunka eredményei, hogy szinte már nem is ruhadarabok – sokkal inkább hordható műtárgyak.

Tesényi Dóra munkái a sötét jövő lehetőségéről szóló látomás jegyében születnek meg, ugyanakkor abban a reményben, hogy üzenetük segít időben felismerni és meglépni a legrosszabb elkerüléséhez szükséges változtatásokat.

Fotó:  DORAWYN/facebook.com
Fotó: DORAWYN/facebook.com
Fotó: DORAWYN/facebook.com
Neked ajánljuk
Ő sem habozott az újrahasznosítás útjára lépni Környezetbarát fuvallatok kánikula ellen A fémkacatok fényes, új élete Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: dorawyn.com
Vissza
Hírfolyam