2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rafinált táskákkal dicsérik a raffiát

Idén nyáron a természetesség a kiegészítőkről is visszaköszön. A divatismerők előrejelzései szerint a raffia veszi át az uralmat a kifutókon.

A raffia már megjelent a tavaszi és nyári ruhákat, összeállításokat felvonultató divatbemutatókon – számolt be a nice.hu.

A Madagaszkáron és Afrikában őshonos növény egyfajta pálmafa, melyből kinyerik a rostot, és szövéssel készítenek belőle ruhát, kalapot, szőnyeget. A szalma és a raffia két különféle növényből származik, hasonlóan néznek ki, s az évek során szinte felváltva jelennek meg a divatiparban.

A raffia hatása nem csak természetes, az alapanyag környezettudatos is, hangulata ráadásul a békebeli strandolásokat idézi Fotó: shutterstock.com

A trendi Simone Rocha márka az SS20 London Fashion Week show-ban dobta be a raffiamániát: teljes szetteket készített ebből az anyagból. JW Anderson és az Armani pedig raffiából készült nyári lábbeliket adott a modellekre. A Fendi, a Valentino és Stella McCartney egyaránt szalmamegjelenésű táskákat mutatott be.

Az elmúlt esztendőkben már a nagyobb divatházak és felkapott tervezők munkáira is egyre jellemzőbbé vált a környezettudatos megközelítés, Stella McCartney egyike azoknak, akik ezt az irányvonalat a leghatározottabban képviselik. Elsősorban a gyártásban felhasznált anyagokra koncentrálnak, ez megmagyarázza a raffia népszerűségét is.

Neked ajánljuk
A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt Delka bag – egy táskára való fenntarthatóság Egy új csempe is bizonyítja: a tojáshéjnak sincs keresnivalója a szeméttelepeken Rejtélyes szennyezés: valamilyen habzó anyag került az Eger-patakba Apró levelekből sarjadzó művészi álmok
Tovább a forrásra: nice.hu
Vissza
Hírfolyam