2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből

A húsipar jelentős környezeti lábnyomát tovább növeli, hogy jelentős mennyiségű melléktermék végzi hulladékként. A természeti népek számára még magától értetődő volt, hogy a feldolgozott állatok minden darabját hasznosították, hiszen gyakran különleges tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokról van szó.

Kathrine Barbro Bendixen izgalmas installációinak sejtelmes fényű és formájú búrái egy helyi húsüzem hulladékából készülnek. Az alaposan megtisztított és fertőtlenített marhabelet levegővel tölti meg, majd az alapanyag természetes hajlatait követve formába rendezi.

Bendixen pazarlásként tekint arra, hogy a különleges tulajdonságokkal rendelkező, egyszerre vízálló és légáteresztő anyag rend szerint a szemétben végzi, ezért folyamatosan kísérletezik a lehetséges hasznosítási területekkel.

A különleges színhatások és a természet működésének sejtelmes megjelenítése miatt azonban eddig a lámpatesteket tartja a legsikerültebb alkotásainak.

Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Neked ajánljuk
Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék A szemüvegkeretek is lehetnek fenntarthatók A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam