2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Belsőséges fények egy dán dizájner műhelyéből

A húsipar jelentős környezeti lábnyomát tovább növeli, hogy jelentős mennyiségű melléktermék végzi hulladékként. A természeti népek számára még magától értetődő volt, hogy a feldolgozott állatok minden darabját hasznosították, hiszen gyakran különleges tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokról van szó.

Kathrine Barbro Bendixen izgalmas installációinak sejtelmes fényű és formájú búrái egy helyi húsüzem hulladékából készülnek. Az alaposan megtisztított és fertőtlenített marhabelet levegővel tölti meg, majd az alapanyag természetes hajlatait követve formába rendezi.

Bendixen pazarlásként tekint arra, hogy a különleges tulajdonságokkal rendelkező, egyszerre vízálló és légáteresztő anyag rend szerint a szemétben végzi, ezért folyamatosan kísérletezik a lehetséges hasznosítási területekkel.

A különleges színhatások és a természet működésének sejtelmes megjelenítése miatt azonban eddig a lámpatesteket tartja a legsikerültebb alkotásainak.

Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Fotó: studiokbb.dk
Neked ajánljuk
Károly herceg is hisz a fenntartható divatban Fenntartható luxuskollekcióval kampányol a tartós ruhák és a tudatos fogyasztás mellett az LG Divatos és ötletes táskák szemétből Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam