2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldellő hidat álmodtak a Szajna fölé

A Rescubika dizájnstúdió futurisztikus látványterve arra a gondolatkísérletre igyekszik választ adni, lehetséges-e, hogy a jövő városai a mostaninál kevésbé kaotikus, zsúfolt és nehezen élhető helyek legyenek.

A párizsi stúdió gyaloghídtervéhez a babiloni függőkertekből merítettek inspirációt. Az izgalmas szerkezetet több, egymás feletti szinten borítaná zöld növényzet, a híd teljes hosszában sorakozó fáktól a központi vízesést körüllógó virágtartókig.

Gyakorlatilag egy víz fölé tervezett park koncepciójáról van szó, amely amellett, hogy összeköti a folyó két oldalát, a megpihenésre, a feltöltődésre  is lehetőséget teremthetne.

Fotó: Rescubika Creations/facebook.com

A lecsüngő növények a városi szennyezés megszűrésével, a központi vízfal pedig zajszigetelő funkciójával járulhat hozzá az egészséges pihenéshez. A javaslat a Párizsban megindult zöldfejlesztésekre válaszul született meg, amelyek a város megszépítését, a vonzóbb környezet megteremtését is célozzák, a turistákra és a helyi lakosokra egyaránt gondolva. 

Fotó: Rescubika Creations/facebook.com
Neked ajánljuk
A megunt bőrruhák is kaphatnak új esélyt Egy hörpintésnyi merengés Florida aggasztó jövője felett Támogatással és tanácsadással segíti a városvezetés a bécsi otthonok klímabarát átalakulását Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam