Az elviteles is lehet esztétikus, sőt, egyben környezetbarát is
PriestmanGoode Zero című koncepciója változatos növényi alapanyagok és egy jutalmazási rendszer összekapcsolásával búcsút tudunk mondani a kényelem kultúrájának, hiszen a jól megtervezett csomagolás egyszerre lehet praktikus, tartós és gyönyörű.
A Zero tervének elkészítéséhez a japán ételtárolók, úgynevezett bentók jelentették az ihletforrást: az egymásra illeszthető darabok a tetőket részben szükségtelenné teszik. Az esztétikus megoldás kidolgozásához számos természetes anyagot számításba vettek, a műanyaghoz hasonlóan könnyű, hőálló és újrahasznosítható megoldásokat keresve.
A tárolók és a szigetelt táska számos dizájner tudását ötvözve végül kakaóbabhéj, gombafonalak, ananásztextil, alga, valamint egy élelmiszer-hulladékból előállított műanyag felhasználásával készült el.
A PriestmanGoode elképzelései szerint a vásárlók első alkalommal díjat fizethetnének az ízléses tárolókért, majd a programban részt vevő éttermekbe visszajuttatva azokat kedvezményben részesülnének, az edények pedig tisztítás után újból bevethetők lennének.
A kijárási korlátozásokkal megugró kereslet tovább növelte az éttermek hulladéklábnyomát, ugyanakkor megadta a motivációt és a lehetőséget a megoldáskeresésre – fogalmazott Jo Rowan, a PriestmanGoode stratégiai igazgatója, hozzátéve: létrehozhatunk valamit, ami a különleges alkalom érzetét kelti – egyszerre szép, praktikus és fenntartható.
