2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az elviteles is lehet esztétikus, sőt, egyben környezetbarát is

PriestmanGoode Zero című koncepciója változatos növényi alapanyagok és egy jutalmazási rendszer összekapcsolásával búcsút tudunk mondani a kényelem kultúrájának, hiszen a jól megtervezett csomagolás egyszerre lehet praktikus, tartós és gyönyörű. 

A Zero tervének elkészítéséhez a japán ételtárolók, úgynevezett bentók jelentették az ihletforrást: az egymásra illeszthető darabok a tetőket részben szükségtelenné teszik. Az esztétikus megoldás kidolgozásához számos természetes anyagot számításba vettek, a műanyaghoz hasonlóan könnyű, hőálló és újrahasznosítható megoldásokat keresve.

A tárolók és a szigetelt táska számos dizájner tudását ötvözve végül kakaóbabhéj,  gombafonalak, ananásztextil, alga, valamint egy élelmiszer-hulladékból előállított műanyag felhasználásával készült el.

A PriestmanGoode elképzelései szerint a vásárlók első alkalommal díjat fizethetnének az ízléses tárolókért, majd a programban részt vevő éttermekbe visszajuttatva azokat kedvezményben részesülnének, az edények pedig tisztítás után újból bevethetők lennének.

A kijárási korlátozásokkal megugró kereslet tovább növelte az éttermek hulladéklábnyomát, ugyanakkor megadta a motivációt és a lehetőséget a megoldáskeresésre – fogalmazott Jo Rowan, a PriestmanGoode stratégiai igazgatója, hozzátéve: létrehozhatunk valamit, ami a különleges alkalom érzetét kelti – egyszerre szép, praktikus és fenntartható.

Fotó: priestmangoode.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Félmillió forint értékben kapott diagnosztikai eszközt a Hetényi Géza Kórház 2026-ban mutatják be az utolsó belső égésű motoros Audikat
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam