2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Instant megoldás – így a zacskós leves is lehet környezetbarát

Holly Grounds egyetemi hallgató a külön-külön zacskózott hozzávalóiról hirhedt gyorlevesek környezeti terhelését megelégelve kifejlesztette az  „oldható tésztacsomagolást”.

A ramen 10 perc alatt elkészül, és nagyjából ennyi idő alatt el is fogy, miközben a csomagolásának 8 évtized kell a lebomláshoz – írja a Good News Network nyomán az Éva Magazin.

Számtalan próbaverzió után Groundsnak sikerült megoldást találnia a problémára,

így már nemcsak a tészta borítását, de a fűszerek kis tasakjait is ki tudja váltani egy úgynevezett biofilm csomagolással.

A kifejlesztett anyag elég vastag ahhoz, hogy megvédje a tésztát, de elég vékony ahhoz, hogy forró vízbe dobva percek alatt feloldódjon, és ízletes alaplévé alakuljon át. A forradalmi újítás kukoricakeményítőt, vizet, glicerint és fűszernövényeket tartalmaz, vagyis 100%-ban ehető és lebomló. Persze higiéniai okokból szükség van sajnos hagyományos csomagolásra is, de Grounds ezt egy egyszerű papírcsomagolással oldotta meg.

Fotó: hollygrounds.cargo.site
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: evamagazin.hu
Vissza
Hírfolyam