2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a fogkrém tubusa is lehet környezetbarát

A jelentős környezetterhelést okozó fogkefék már évek óta kaptak új esélyt: létezik cserélhető fejű, és mára a nagy drogériákban is elérhetővé váltak a bambuszból készült változatok is. A többszörös csomagolásban érkező, újrahasznosíthatatlan tubusban árusított fogpaszták átalakulása eddig váratott magára.

A fémtégelyben árult fogporok és tabletták létező alternatívát jelentenek, azonban ízük és állaguk nem mindenkinek nyeri el a tetszését. A közkedvelt és egyre fejlődő paszták tubusa ugyanakkor az elmúlt évtizedek alatt semmit sem változott. 

Ez pedig elkeserítő, tekintve, hogy a tubus nem újrahasznosítható, és a háztartásban sem igazán tudjuk új funkcióval felruházni, hiszen újra nem tudjuk őket tölteni, és esztétikai értékük sincs.

A Tatabi Studio, egy spanyol cég újragondolta a tubusokat: újrahasznosított műanyagból készülő tartályt terveztek, amely alulról újratölthető is, vagyis nagyon sokáig lehet használni.

Két kérdés maradt csupán: az egyik az, hogy vajon mikorra lesz elérhető a környezetbarát megoldás, a másik, hogy miből lehet majd újratölteni. Hiszen a megoldás csak akkor lehet fenntartható, ha a tárolók újratöltése is környezetbarát módon oldható meg! – vonja le a következtetést a Köpönyeg.hu.

Az IKI névre keresztelt újratölthető tartályok Fotó: tatabistudio.com
Neked ajánljuk
Hazai dizájntermékek segítségével hasznosul a Horvátország partjait szennyező hulladék A szemüvegkeretek is lehetnek fenntarthatók A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam