2020. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szék újrahasznosított műanyagból

Sokkal könnyebb, mint egy átlagos súlyú szék, újrahasznosított polipropilénből készül, olcsó és egy perc alatt előállítható – ezek a nemrégiben piacra dobott Bell Chair legfontosabb jellemzői.

Ipari hulladékból dizájnszék Fotó: Magis

A széket Konstantin Grcic tervezte az olasz Magis bútorgyártó cégnek. A fröccsöntött ülőkék három színben kaphatók, beltéren és kültéren egyaránt használhatók, súlyuk 2 kilogramm, amely Grcic szerint alig több, mint egy normál szék súlyának a fele.

Ipari hulladékból készültek, élettartamuk végén pedig újrahasznosíthatók, így nem kerülnek ki a körforgásból.

A világszerte elterjedt monoblokk székek családjához tartoznak, egymásra rakhatók. A tervezés során az volt a cél, hogy a gyártási és disztribúciós folyamatot úgy állítsák össze, hogy minél kevesebb anyagból hozzanak létre masszív konstrukciót a lehető legolcsóbban és a legrövidebb idő alatt. Az előállításához elég egy perc, jelenlegi ára 77 euró.

A tervezővel készült interjút itt nézhetitek meg:

Neked ajánljuk
Rákpáncél és kávézacc – egy kellemes étkezés romjaiból izgalmas ötletek születhetnek Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Mások szemetétől szenvednek – A hulladékkal kapcsolatos globális kihívásokat csak az afrikai országokkal együttműködve oldhatjuk meg ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam