2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A népszerű svéd szabadidős termékcsalád az újrahasznosított gyapjúra szavaz

Új, gyapjúból készült típusokkal bővül idén ősszel a Fjällräven világszerte népszerű Kånken termékcsaládja. A Kånken Re-Wool, valamint a Kånken Re-Wool Sling hátizsákok alapanyaga a fenntartható forrásból származó, újrahasznosított gyapjú.

A Fjällräven a közelmúltban mutatta be Re-Wool kollekcióját, amellyel a környezetkímélő megoldásokat előnyben részesítő vállalatként példát mutatnak a divatipar többi szereplőjének. A fenntarthatóságot a kezdetektől szem előtt tartó vállalat minden gyapjútermékét Re-Wool újrahasznosított gyapjúból készíti.

Ezt az alapanyagot a svéd márka olaszországi feldolgozóüzemében régebbi ruhákból vagy a gyártás során megmaradt többletgyapjúból állítják elő, majd új ruhadarabokat és kiegészítőket készítenek belőlük.

A gyapjú és a Fjällräven Forrás: Fjällräven/youtube.com

A 2020-as őszi–téli kollekcióval pedig megérkeznek a világszerte nagy népszerűségnek örvendő, milliók által kedvelt és viselt Kånken hátizsákok legújabb típusai, a Kånken Re-Wool, valamint a Kånken Re-Wool Sling. A Kånken Re-Wool termékek fő alapanyaga az újrahasznosított gyapjú, bélésük és megerősített részeik pedig a Fjällräven saját anyagából, a G-1000 HeavyDuty Eco S-ből készültek. 

Az 1978 óta elérhető Kånken hátizsákokat, melyek már világszerte népszerűek minden korosztály körében, eredetileg a svéd iskolások számára tervezték azzal a céllal, hogy olyan iskolatáskát alkossanak, amely képes enyhíteni a diákok hátfájdalmait, melyet az akkor divatos oldaltáskák okoztak.

Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: cseppek.hu
Vissza
Hírfolyam