2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra

A Svájcban készülő Tom Ford Ocean Plastic Timepiece minden darabjához 35 palacknyi műanyagszemetet használnak fel.

A műanyag nem egy gyakran használt anyag a luxusórák készítésénél, ám Tom Ford amerikai divattervező úgy döntött, változtat ezen. Ősszel már meg is jelenik az első olyan időmérő eszköz, melyet újrahasznosított, az óceánokból származó műanyagszemétből készítettek.

Az óceáni hulladék szállítása a vállalat állítása szerint karbonsemleges, és a svájci gyár napenergia felhasználásával formálja meg a luxusterméket, amelynek a csomagolása is újrahasznosított.

Az óra kinézetéről még nem rántották le a leplet, de tervezőjének korábbi munkáiból kiindulva nem hiányolhatják majd a vásárlók a luxus érzését. Ha esetleg másról nem is, a 995 dolláros (311 ezer forintos) árról biztosan eszükbe jut vevőknek, mit is viselnek a csuklójukon, leghamarabb 2020 őszétől.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Új ruhadarabként folytatják a megunt svéd pulóverek A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Egy új Bauhaus életre hívásával segítené a fenntartható európai építészet megszületését az Európai Bizottság Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez Megjelent az újrahasznosított mobil második generációja
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam