2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra

A Svájcban készülő Tom Ford Ocean Plastic Timepiece minden darabjához 35 palacknyi műanyagszemetet használnak fel.

A műanyag nem egy gyakran használt anyag a luxusórák készítésénél, ám Tom Ford amerikai divattervező úgy döntött, változtat ezen. Ősszel már meg is jelenik az első olyan időmérő eszköz, melyet újrahasznosított, az óceánokból származó műanyagszemétből készítettek.

Az óceáni hulladék szállítása a vállalat állítása szerint karbonsemleges, és a svájci gyár napenergia felhasználásával formálja meg a luxusterméket, amelynek a csomagolása is újrahasznosított.

Az óra kinézetéről még nem rántották le a leplet, de tervezőjének korábbi munkáiból kiindulva nem hiányolhatják majd a vásárlók a luxus érzését. Ha esetleg másról nem is, a 995 dolláros (311 ezer forintos) árról biztosan eszükbe jut vevőknek, mit is viselnek a csuklójukon, leghamarabb 2020 őszétől.

Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola A nyomtatható és újrahasznosítható telefonok vethetnek véget a nyersanyagpazarlásnak
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam