2021. szeptember 27., Adalbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A körforgásos gazdaság jegyében telik majd az idei Budapest Design Week

Magyarország legjelentősebb dizájneseménye október 1. és 11. között hibrid formában jelentkezik, azaz a programok jelentős része az online térben valósul meg. A fesztivál idén is a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadásával indul, a díjazottak munkáit online kiállításon nézhetik meg az érdeklődők.

A Budapest Design Week programjainak gerincét idén a saját fejlesztésű online tartalmak adják. Videósorozat mutatja be azokat a vállalkozásokat és kezdeményezéseket, melyeknél stratégiai szerepet játszik a körforgásos gazdaság, valamint azokat a kreatívipari megoldásokat is, melyeket a járványhelyzet hívott életre.

A Budapest Design Week egyik legnépszerűbb programeleme rendszerint a Nyitott Stúdiók.

Idén a hibrid koncepcióhoz igazodva a műhelyek a saját szervezésű online vagy offline programok mellett a honlapon elérhető, képes cikksorozatban engednek betekintést a mindennapjaikba.

Idén többek között a THERAINCOAT környezettudatos esőkabát alapítója, Földi Petra, vagy a humoros és vidám kerámiáiról ismert Botos Balázs műhelytitkait ismerhetjük meg. A Touch Me Not legújabb kollekciójával a Prezent shopban ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a tervezők, Bilau Dea és Sáhó András online műhelylátogatással is készülnek.

A Nincs kiszállás! design körforgásban című online kiállítás a körkörös gazdasági modellben rejlő lehetőségeket kutatja: olyan hazai projekteket mutat be, melyek elkötelezettek a körforgásos modell követésében, részben vagy egészben megújuló erőforrásokat alkalmaznak, így a szűkös erőforrások folyamatos körforgásban tartásával akár a hulladékmentes előállítást is biztosítani tudják.

A Hungarian Fashion & Design Agency a Budapest Design Week szakmai partnereként a „360 Design Budapest” nevű programsorozattal várja október 8. és 10. között a dizájn iránt érdeklődőket. A résztvevők online és offline kiállításokon, virtuális sétákon és tárlatvezetéseken ismerkedhetnek meg a magyar kortárs dizájn kiemelkedő alkotóival és termékeivel. A Budapest Design Map is online frissül tovább; a térképre felkerülő üzletekről cikksorozat is készül.

A designhet.hu megújított felületén a szervezők folyamatosan bővülő programkínálattal várják az érdeklődőket.

Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Sok területen van szükség a változásra A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: kultura.hu
Vissza
Hírfolyam