2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemrevaló lámpákkal az optikai hulladék ellen

Az optikusoknál kihelyezett szemüvegkereteket gyakran nagyítás nélküli műanyag lencsékkel látják el, amelyek a végleges lencse behelyezését követően a szemétben végzik – egy jól menő üzlet esetében akár heti 200 darab. De mindjárt máshogy alakul a sorsuk, ha egy elkötelezett dizájner szemet vet rájuk.

Yair Neuman londoni dizájner és lakberendező munkáiban gyakran foglalkozik a különböző anyagok újrahasznosításának lehetőségével, és különösen erősen foglalkoztatta a látszerészek működéséhez kapcsolódó hulladék sorsa.

A Cubitts nevű szemüveggyártóval összefogva az eladott szemüvegek után maradó állencsék hasznosítására dolgozott ki egy igazán látványos és esztétikus megoldást.

A lencsékből sajtolással, hevítéssel és formázással sejtelmes fényű lámpabúrákat készít.

A lámpák nemcsak az újrahasznosításban rejlő lehetőségeket, de az optikusok fontos és fáradságos munkáját is új fényben mutatják meg.

A Lencsék fénye (Lens Light) kollekció egyik darabja Fotó: yairneuman.com
A Lencsék fénye (Lens Light) kollekció egyik darabja Fotó: yairneuman.com
Neked ajánljuk
A számítástechnikának sem muszáj a szeméthegyekről szólnia Mit tanulhatunk a méhektől? Különleges ajándékcsomagokkal készül a karácsonyra a Lush A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: design-milk.com
Vissza
Hírfolyam