2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemrevaló lámpákkal az optikai hulladék ellen

Az optikusoknál kihelyezett szemüvegkereteket gyakran nagyítás nélküli műanyag lencsékkel látják el, amelyek a végleges lencse behelyezését követően a szemétben végzik – egy jól menő üzlet esetében akár heti 200 darab. De mindjárt máshogy alakul a sorsuk, ha egy elkötelezett dizájner szemet vet rájuk.

Yair Neuman londoni dizájner és lakberendező munkáiban gyakran foglalkozik a különböző anyagok újrahasznosításának lehetőségével, és különösen erősen foglalkoztatta a látszerészek működéséhez kapcsolódó hulladék sorsa.

A Cubitts nevű szemüveggyártóval összefogva az eladott szemüvegek után maradó állencsék hasznosítására dolgozott ki egy igazán látványos és esztétikus megoldást.

A lencsékből sajtolással, hevítéssel és formázással sejtelmes fényű lámpabúrákat készít.

A lámpák nemcsak az újrahasznosításban rejlő lehetőségeket, de az optikusok fontos és fáradságos munkáját is új fényben mutatják meg.

A Lencsék fénye (Lens Light) kollekció egyik darabja Fotó: yairneuman.com
A Lencsék fénye (Lens Light) kollekció egyik darabja Fotó: yairneuman.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: design-milk.com
Vissza
Hírfolyam