2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme egy légszűrő, amely nemcsak hatékony és környezetbarát, de bájos is

A megfelelő minőségű levegő a lakásban nemcsak a légzőszervi betegségek megelőzésében, de a megfelelő idegrendszeri működés fenntartásában is fontos szerepet játszik. Csakhogy az általánosan elterjedt HEPA-szűrők alapanyaga a legkevésbé sem környezetbarát – pedig a természet erre is kínál megoldást.

A Briiv apró erdőt idéző légtisztítója dekorációs elemként is megállja a helyét, ráadásul a több ezer év alatt lebomló HEPA-szűrőkkel ellentétben négy rétegből álló, 97,84 százalékos hatékonyságú szűrőrendszerének valamennyi darabja természetes alapanyagokból készül és komposztálható.

Az elegáns terráriumban található moha a pollen és egyéb allergének, a kókuszszálak a baktériumok és spórák kiszűrését végzik, a selyemből készült nanoháló a szem számára láthatatlan apró porszemcséket távolítja el a levegőből, a tökéletes tisztaságért pedig a szénréteg felel.

A fenntartható dizájnnal foglalkozó Sean Sykes és James Whitfield a készüléket a körkörös tervezés szempontjait figyelembe véve alkotta meg, használatának megkönnyítése érdekében pedig telefonos kezelőfelülettel látták el.

Forrás: Briiv/youtube.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Okosbuszmegállók tehetik tisztábbá a jövő városainak levegőjét Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: mymodernmet.com
Vissza
Hírfolyam