2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új ruhadarabként folytatják a megunt svéd pulóverek

A vásárlók szeme láttára új ruhadarabot készítenek a megunt vagy megnyúlt pulóverekből a H&M egyik stockholmi áruházában.

Az elhasznált pulóvert szétszálazzák, új fonalat szőnek belőle, majd szvettert, sálat vagy bébitakarót kötnek belőle egy újrahasznosító berendezéssel, amelyet a HKRITA hongkongi textilipari kutatóintézettel közösen fejlesztett ki az áruházlánc karitatív alapítványa.

A cél arra ösztönözni a vevőket, hogy a lehető leghosszabb ideig használják a ruhaneműt, ugyanakkor rádöbbenteni őket arra is, hogy a divatjamúlt holmi értéket képvisel az újrahasznosításban.

Az áruházlánc a választható termékek körének kiszélesítését tervezi, de azt egyelőre még nem tudni, hogy a svéd fővárosban lévő többi H&M áruházban is felszerelnek-e hasonló újrahasznosító állomást.

Az H&M fenntarthatósági vezetője, Pascal Brun szerint a bemutatógép üzembe helyezésével azt szeretnék elérni, hogy a vásárlók is bepillanthassanak a kulisszák mögé.

Forrás: HKRITA/youtube.com
Neked ajánljuk
Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Íme egy légszűrő, amely nemcsak hatékony és környezetbarát, de bájos is A madarak azt csiripelik, érdemes a Chez Dodo édes meglepetéseit választani Lehet egy eldobható pelenka fenntartható? Elképesztő mennyiségű apró műanyagot juttatunk a környezetbe
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam