2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható divat adu ásza az alga

A fenntartható működésre való törekvés, a környezettudatos alapanyagok keresése egyre több dizájner figyelmét fordítja a tengerek felé.

Így volt ezzel Jasmine Linington is, aki legújabb kollekciójának a frappáns „Algalány” (Seaweed Girl) elnevezést adta. Az algák nem véletlenül keltették fel a divatipar figyelmét: ezek az elképesztő ütemben fejlődő növények jelentős szén-dioxid-megkötő képességgel rendelkeznek,

ráadásul a felhasználásukkal előállított textilek nemcsak biológiailag lebomlók, de rendkívül kellemes a tapintásuk, és látványuk is a selyemre emlékeztet.

A SeaCell névre keresztelt textilszálakat barnamoszat és cellulóz felhasználásával, nanotechnológia segítségével állítják elő. Az Edinburghi Művészeti Akadémián végzett dizájner azonban ennél is nagyobb lehetőségeket lát az algákban. Kreációinak finom színét is a tengeri növényektől kölcsönözte, sőt: a festékanyagok kinyerését követően megmaradt növényi hulladékból látványos, gyöngyöket és flittereket idéző díszítőelemeket állított elő.

A Seaweed Girl-kollekcióra a finom barnák, halványzöldek és lilák játéka jellemző Fotó: www.jasminelinington.com
Fotó:www.jasminelinington.com
Fotó: www.jasminelinington.com
Neked ajánljuk
Új ruhadarabként folytatják a megunt svéd pulóverek A koronavírus hatására a magyar divat is fenntarthatóbbá válhat Egy új Bauhaus életre hívásával segítené a fenntartható európai építészet megszületését az Európai Bizottság Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: lilligreen.de
Vissza
Hírfolyam