2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A törékeny termékek már gombába bugyolálva is utazhatnak

Egy francia gyertyagyártó nem tudott megbarátkozni a gondolattal, hogy az 50 órát égő mécseseit 500 év alatt lebomló műanyag hab védje a szállítás viszontagságaitól.

A növényi alapú Amen gyertyák porcelántartókban, hajón jutnak el Amerikába, így az újrahasznosított dobozok mellett extra védelemre van szükségük. A vállalkozás alapítója, Rodrigo Garcia Alvarez sok céggel ellentétben álságos megoldásnak tartotta volna, ha a csomagolása csak részben fenntartható – ezért felvette a kapcsolatot a Grown nevű startuppal.

Az együttműködés eredményeképp megszülető csomagolások gombafonalak és mezőgazdasági hulladék felhasználásával jönnek létre.

Öt nap után a keveréket eltávolítják a formákról, és a növekedés megállítása érdekében kiszárítják. Az így előállított csomagolás ellenálló, ugyanakkor használat után lebomlik.

Forrás: Dezeen/youtube.com
Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Hogy a vízi növényvilág mire nem algalmas?! Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: deezen.com
Vissza
Hírfolyam