2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Finom csipkékbe rendezett kábelkötegek hirdetik az újrahasznosításban rejlő lehetőséget

Alexandra Sipa kollekciójával a hazájában, Romániában jellemző szigorú takarékosságot és az országban kedvelt divat finomságát és nőiességét egyszerre szerette volna megragadni.

A dizájner a londoni újrahasznosítási központokból származó színes elektromos kábeleket a csipkeverés hagyományos eljárását továbbgondolva, látványos, színekben, virágokban tobzódó mellényeket és estélyi ruhákat hozott létre.

Sipa célja a kollekcióval az volt, hogy ha még oly kicsivel is, de csökkentse a világban évente felhalmozódó mintegy 50 millió tonna elektromos hulladék mennyiségét.

A darabokhoz kizárólag az egészségre ártalmatlan vezetékek kerültek felhasználásra, de mellettük a kollekció megálmodója textilipari hulladékokat és turkálókba száműzött, giccses fürdőlepedőket is a luxuscikkek rangjára emelt.

Forrás: Lucas Baker/vimeo.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában Ezért sem érdemes bedőlni a fast fashion olcsó csábításának 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam