2020. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Finom csipkékbe rendezett kábelkötegek hirdetik az újrahasznosításban rejlő lehetőséget

Alexandra Sipa kollekciójával a hazájában, Romániában jellemző szigorú takarékosságot és az országban kedvelt divat finomságát és nőiességét egyszerre szerette volna megragadni.

A dizájner a londoni újrahasznosítási központokból származó színes elektromos kábeleket a csipkeverés hagyományos eljárását továbbgondolva, látványos, színekben, virágokban tobzódó mellényeket és estélyi ruhákat hozott létre.

Sipa célja a kollekcióval az volt, hogy ha még oly kicsivel is, de csökkentse a világban évente felhalmozódó mintegy 50 millió tonna elektromos hulladék mennyiségét.

A darabokhoz kizárólag az egészségre ártalmatlan vezetékek kerültek felhasználásra, de mellettük a kollekció megálmodója textilipari hulladékokat és turkálókba száműzött, giccses fürdőlepedőket is a luxuscikkek rangjára emelt.

Forrás: Lucas Baker/vimeo.com
Neked ajánljuk
Károly herceg is hisz a fenntartható divatban Fenntartható luxuskollekcióval kampányol a tartós ruhák és a tudatos fogyasztás mellett az LG A H&M új kollekciója újrahasznosított anyagokból készül Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam